WAT IS COACHING MET PAARDEN?

Paarden helpen je ingangen te vinden naar zelfverbetering en zelfbewustzijn. Als je op een paard afstapt is dat het begin van een avontuur waarbij je persoonlijke ontwikkeling een duwtje krijgt. De impact van een non-verbale boodschap van een paard is vaak onuitwisbaar.
 

Een paard heeft geen innerlijke stem nodig, ze voelen en leven in het moment, zonder verdere verwachtingen. Ze kunnen niet liegen, bedriegen of misleiden. Paarden reageren op wat er in ons hart zit en niet in ons hoofd.
 

Ons hart is de plek in ons lichaam waar vanuit we ons verbinden. Vanuit ons hart kunnen we ook een puur contact maken met de paarden zonder dat we gehinderd worden door allerlei gedachten.
 

Sommige mensen lijken hun ‘bron’ kwijt te zijn of er (tijdelijk) van verwijderd te zijn. Heb je behoefte aan rust, een natuurlijke omgeving, in het hier en nu te zijn of ben je er aan toe om naar een levensvraag van jou te kijken dan hoop ik van harte dat we elkaar mogen ontmoeten. Tijdens een individuele sessie of een traject.


Coaching met paarden is breed inzetbaar zowel voor jong, wat ouder, individueel en in teamverband.

 

Coaching met paarden gaat voorbij het weten, direct naar de bron (Uppruna).

 

HOE WERKT HET?

Nadat we eerst persoonlijk kennis hebben gemaakt, de hulpvraag hebben besproken gaan we aan de slag. Naast het gesprek aangaan gaan we vooral ook ervaren. Het paard zal direct reageren op jouw gedrag en doen en laten. Op jouw tempo en in alle rust kijken we wat nodig is. Ervaring met paarden is niet nodig, er wordt niet op de paarden gereden, je werkt dus vanaf de grond met de dieren. De omgang met zo’n puur, imposant wezen dat volledig in het nu leeft, vrij is van elk oordeel en reflecteert op wat er is maakt altijd iets bij je los. En dat biedt weer nieuwe ingangen naar zelfverbetering en zelfbewustzijn. Ik maak tijdens de coaching met inzet van de paarden tevens de vertaalslag naar het dagelijks leven.

MIJN MEDE-COACHES

Álfgrimur frá Skeggstodum

Álfi is in 2009 geboren op IJsland en heeft daar de eerste jaren van zijn leven doorgebracht in de natuur in een kudde. In maart 2014 is Alfi in mijn leven gekomen. Ik had werkelijk nooit durven dromen ooit mens te mogen zijn van een eigen paard. Een rijkdom in zoveel opzichten. Paarden laten mij zoveel zien en voelen. Ik leer zo ontzettend veel van ze, elke dag weer! Álfi is gevoelig, een echte doerak, de clown in ons midden, de leider van de kudde, hij neemt het soms allemaal niet zo serieus, zoekt de grenzen op en gaat daar als het kan ook graag overheen. Een paard wat leiding maar ook bevestiging nodig heeft en bovenal duidelijkheid. En oh wat speelt hij graag, lekker rennen, gek doen en rare kapriolen uithalen.

systemische therapie en paardencoaching

Indy

Indy is in 2008 geboren en is een kruising IJslander / Rocky Mountain Horse en werkelijk een plaatje om te zien. Zoals een echte dame heeft ze sierlijke bewegingen en is ze proper op haar zelf. Indy is de leidende merrie in de kudde, heeft een ontzettend lief, fijn en welwillend karakter met zeker ook een eigen willetje. Eten is heilig voor haar en als je als paard even niet oplet snaait ze zo het heerlijks bij je weg. Ze wil graag met je werken en een verbinding is gauw gemaakt als je daarvoor open staat.

systemische therapie en paardencoaching
Rheza

Wanneer Rheza precies is geboren, weten we niet. Ze is nu ergens tussen de 20 en 30 jaar oud. Ze is een prachtige zwarte Shetlander met mooie lange manen. Rheza is een dame die het moet opnemen tegen 3 voor haar grotere IJslanders en dat doet ze met heel haar wezen. Ze is heel duidelijk in wat ze wel wil, in wat ze niet wil én waar haar grenzen liggen. Het is heerlijk om met haar te mogen werken en bij haar te zijn. Ze dient zich tijdens een coaching met name aan als dat wat zij zo goed kent, gezien mag worden.

systemische therapie en paardencoaching